+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Presentatie van het boek "eulalia, een verhaal van moed en avonturen" door begoña moron

Begoña Morón presenteert het boek 'Eulalia', een verhaal over moed en avontuur, in Casa de Las Tejerinas

Het evenement vindt plaats op 24 oktober om 18.00 uur. De toegang is gratis totdat de capaciteit is bereikt.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat aanstaande donderdag 24 oktober om 18.00 uur de presentatie van het boek van Begoña Morón, 'Eulalia', een verhaal over moed en avonturen, zal plaatsvinden in de Alfonso Gil Alfonso-kamer van het Casa de Las Tejerina's en mysterie.

“In de eerste helft van de 20e eeuw verlaat de jonge Eulalia haar kleine stadje in de Sierra de Gata om de Atlantische Oceaan over te steken op zoek naar haar dierbare en geliefde echtgenoot Ramón, die naar Argentinië emigreerde op zoek naar een welvarender toekomst voor beide van hen. Na maanden zonder nieuws en de angst dat Ramón ziek is of in gevaar verkeert, begint Eulalia, zonder ooit haar stad te hebben verlaten, aan een avontuur dat haar ertoe zal brengen de goedheid van mensen, het geluk, maar ook angst, teleurstelling en pijn te ontdekken.

Begoña Moron. Ze is geboren in Bilbao en draagt in haar wortels een mix van culturen met zich mee die haar rusteloze en nieuwsgierige geest definieert. Van Baskische afkomst aan vaderskant en Extremaduraans aan moederskant, bracht hij zijn adolescentie door in Zaragoza, waar hij zijn passie voor schrijven en lezen begon te ontwaken. Haar werk als ambtenaar bij de Algemene Schatkist van de Sociale Zekerheid bracht haar eerst naar Tarragona en vervolgens naar haar geliefde Malaga, waar ze op verschillende locaties in de provincie woonde, totdat ze momenteel in de hoofdstad Malaga woont.

Begoña is een liefhebber van de natuur, wandelen en reizen buiten de gebaande paden. Ze omschrijft zichzelf als onafhankelijk, optimistisch en sociaal, maar ze weet ook te genieten van creatieve eenzaamheid. Elf jaar lang had hij het voorrecht om in Estepona te wonen, een stad waar hij onvergetelijke momenten beleefde. Daarom is de presentatie van haar nieuwe boek op deze voor haar speciale plek ‘een reden voor trots en vreugde’.

Hoewel hij al sinds zijn jeugd verhalen, romans en kinderverhalen schrijft, besloot hij pas in 2020 de stap te zetten en zijn eerste boeken uit te geven: twee verhalenbundels en een kinderverhaal. Zijn talent is meerdere malen erkend en behaalde de eerste prijs in de categorieën korte verhalen en microverhalen van de Eerste Internationale Wedstrijd voor het Allerheiligenfestival, georganiseerd door het culturele project Mis micro-stories of Zaragoza.

Naast haar werk als schrijfster werkt Begoña als columniste mee in de rubriek 'Motivatie' van het Digitale Magazine van het Malaga Writers Collective, waar ze haar optimistische visie op het leven en schrijven deelt.

Met haar eerste fictieroman, 'Eulalia', probeert ze haar lezers te ontroeren en te verbinden, hoewel ze ervan overtuigd is dat de werkelijkheid de fictie altijd overtreft. Begoña Morón weet dat er nog veel verhalen te vertellen zijn, en ze zal dat doen met dezelfde passie en enthousiasme die haar haar hele leven hebben vergezeld.

Prijs: € 0