+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

ROUTE VASTGESTELD

Theatraliseerde rondleidingen "verhalen en legenden van xeb-alhamar"

Theatrale rondleidingen door het historische centrum zijn terug met de hulp van de vereniging 'Estepona Solidaria'.

Gebaseerd op de 'Verhalen en Legenden van Xeb-Alhamar' van Manuel Sánchez Bracho, vinden de optredens plaats op 25 en 26 oktober met twee dagelijkse vertoningen.

Voorafgaande registratie is vereist op WhatsApp 616681594.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat de vereniging 'Estepona Solidaria' een nieuw programma van theatrale rondleidingen door het historische centrum zal uitvoeren, gebaseerd op het boek 'Verhalen en legendes van Xeb-Alhamar' van Manuel Sánchez Bracho.

Zeer geïnteresseerd in de geschiedenis en gebruiken van Estepona voltooide de voormalige schrijver, leraar en flamencoloog Manuel Sánchez Bracho, voormalig burgemeester van Estepona, zijn onderzoekswerk met de compilatie en tentoonstelling van een reeks ‘levende’ verhalen en legendes die werden overgedragen via verschillende generaties en die in zekere zin de ideologie van voorbije historische perioden onthullen. Naar aanleiding van dit onderzoek schreef hij het boek 'Verhalen en Legenden van Xeb-Alhamar', waarin 32 verhalen worden gepresenteerd. Het grootste aantal verwijst naar een specifieke chronologische periode, de 15e eeuw, die wordt gekenmerkt door de grote transformaties die in het algemeen het oude Nasrid-koninkrijk Granada en het land Malaga in het bijzonder hebben ondergaan.

'Estepona Solidaria' geeft de mogelijkheid om nieuwe afleveringen van deze 'Verhalen en Legenden van en 21.00 uur' te ervaren. De start en finish zijn op de Plaza de las Flores. Het zullen totaal andere representaties zijn dan de voorgaande, met legendes en verhalen die verschillen van de reeds vertegenwoordigde, en met een nieuwe route.

“Een groep acteurs zal nieuwe verhalen vertegenwoordigen, sommige over liefde, andere over angst, andere over hoop…, op de plaats waar ze zich zogenaamd hebben afgespeeld en, begeleid door een gids, zullen ze door het historische centrum van Estepona toeren en een 'reis' in de tijd", geef aan van de groep die verantwoordelijk is voor de bezoeken.

Registratie voor het evenement kost 10 euro en is beperkt tot maximaal 30 personen per pas, voorafgaande registratie op WhatsApp 616681594.

Prijs: € 0