+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

PATER MANUEL CULTUREEL CENTRUM

Bibliotheekdag "de verloren bibliotheek" met de tovenaar puk

Het gemeentebestuur viert Bibliotheekdag met 'De Verloren Bibliotheek', een magisch theatraal werk om het lezen met de Tovenaar Puk te bevorderen.

De show wordt op zondag 27 oktober opgevoerd in het Felipe VI-auditorium met gratis toegang, na het verzamelen van uitnodigingen in het Padre Manuel Cultureel Centrum vanaf maandag 21 oktober.

De gemeenteraad van Estepona laat weten dat Bibliotheekdag op 24 oktober wordt gevierd onder het motto 'Voor een duurzame toekomst'. Om deze reden organiseert zij voor zondag de 27e een gratis uitvoering van 'The Lost Library', een magisch theatraal werk ter bevordering van het lezen. Het vindt plaats om 18.00 uur in het Felipe VI Auditorium. De Goochelaar Puk presenteert deze show vol charme, waarbij de kleintjes zullen genieten van zijn creatieve en fantasierijke kracht en de volwassenen zich zullen onderdompelen in een oceaan van schoonheid.

Uitnodigingen kunnen vanaf maandag de 21e worden opgehaald in het Padre Manuel Cultureel Centrum, van 11.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur.

Synopsis: Rodolfo werkt in een theatergezelschap en voert onderhoudstaken uit. Na het vegen en dweilen van het podium laat je alles klaar liggen voor een Kindertheatervoorstelling. Maar de acteurs komen niet en het publiek wacht met onzekerheid op de voorstelling. Rodolfo wordt zenuwachtig en vraagt het publiek om hem te laten vertellen over dit werk, 'The Lost Library', een legende die al generaties lang wordt verteld, maar niemand weet ervan... of misschien wel?

De jongens zullen proberen een code te ontcijferen om de kist te openen waar een geheime legende meer dan 50 jaar heeft gewacht. Zullen ze de onvertelde legende kunnen kennen?

Sinds 1997 wordt elke 24 oktober de Bibliotheekdag herdacht, een initiatief van de Spaanse Vereniging van Vrienden van Kinder- en Jeugdboeken, die de steun krijgt van het Ministerie van Cultuur en Sport, ter nagedachtenis aan de vernietiging van de bibliotheek van Sarajevo, die in 1992 werd afgebrand tijdens de Balkanoorlog. Dit initiatief werd geboren om aan de publieke opinie het belang van de bibliotheek over te brengen als ontmoetingsplaats voor lezers van alle leeftijden met cultuur, en als instrument om training en menselijk samenleven te verbeteren.

Prijs: € 0