+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

CARMEN-UITKIJKPUNT

Toekenning van de iv internationale poëzieprijs "stad estepona"

Kunstenaar José Luis López-Vera zal optreden bij de uitreiking van de IV Internationale Poëzieprijs 'Ciudad de Estepona'.

Dichter Carmen Rotger, auteur van het winnende werk, en de schrijver en journalist van Diario SUR Alberto Gómez zullen tijdens de presentatie van de gedichtenbundel een dialoog voeren.

De afspraak is donderdag 24 oktober in het Mirador del Carmen Cultureel Centrum

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat aanstaande donderdag 24 oktober de dichtbundel 'Que se contradicen' van de dichter Carmen Rotger, winnaar van de Internationale Poëzieprijs 'Ciudad de Estepona', zal worden gepresenteerd, waarmee een geldbedrag van 6.000 euro is gemoeid. en uitgegeven door de prestigieuze uitgeverij Pre-Textos. Tijdens het evenement is er een optreden van de kunstenaar José Luis López-Vera.

Het evenement vindt plaats om 20.00 uur in het Mirador del Carmen Cultureel Centrum, met gratis toegang totdat de capaciteit is bereikt.

Dichter Carmen Rotger, auteur van het winnende werk, gaat in gesprek met de schrijver en journalist van Diario SUR Alberto Gómez. Na dit gesprek volgt het recital van José Luis Pérez-Vera (Sevilla, 1994). Met een erfenis van flamenco-voorouders begon zijn begin in de muziekwereld binnen de familie door toedoen van zijn vader, Juan Rafael. Een andere belangrijke invloed in zijn artistieke leven is zijn oom Feliciano, componist van talloze zeer populaire sevillana's die zijn uitgevoerd door artiesten als Marismeños of García Montes, dit feit is een ander onderdeel dat de dualiteit van deze kunstenaar markeert tussen de wereld van de flamenco' jondo ' en de wereld van de Sevillanas.

Als kind begon hij contact te leggen en te leren van kunstenaars die bij hem thuis langskwamen op familiefeesten, zoals Manuela Vargas, El Pele, María Jiménez, Pansequito, Aurora Vargas en de familie Pareja-Obregón, en nog veel meer. Zijn beroep als zanger breidt zich uit naar andere disciplines zoals piano en dans. Zijn reis door de Sevilliaanse tablaos en zijn interactieve leerproces voegen een grotere mate van ervaring toe aan zijn frisheid.

Hij heeft gewerkt met grote dansartiesten als Javier Barón of Eva Yerbabuena en als zanger bij het Ballet Flamenco de Andalucía, onder leiding van artiesten van het formaat Estévez y Paños, Juan Kruz, Rubén Olmo en Úrsula López. Momenteel componeert deze flamencoartiest de nummers die op zijn volgende album zullen verschijnen.

Meer dan 2.000 originelen werden ingezonden voor de vierde editie van de Internationale Poëzieprijs 'Ciudad de Estepona', waardoor het een van de prijzen is met de grootste deelname in ons land, en een van de meest geconsolideerde ondanks zijn jonge geschiedenis.

Een jury onder voorzitterschap van Luis García Montero, bestaande uit dichters met een uitmuntende carrière, zoals onder meer María Ángeles Pérez López, Ben Clark, Juan Gallego en La Bien Querida, kende de prijs toe aan de Balearen-dichter.

Carmen Rotger werd in 1996 op Mallorca geboren. In 2014 verhuisde ze naar Madrid, waar ze rechten en internationale betrekkingen studeerde. Hij heeft theater, romans en poëzie geschreven. Ze maakte deel uit van de XVIII Promotie van bewoners van de Antonio Gala Foundation en in 2023 ontving ze een studiebeurs van de Madrid Student Residence. Met zijn eerste dichtbundel 'Que se contradicen' (Pre-Textos, 2024) heeft hij de IV Ciudad de Estepona Internationale Poëzieprijs gewonnen, ter waarde van 6.000 euro.

Prijs: € 0