+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

ENGEL PARK

"la movida flamenca festival" met daniel casares en javier ojeda

Daniel Casares en Javier Ojeda, samen in Estepona, op 'La Movida Flamenca Festival'

De gitarist uit Estepona en de zanger van 'Danza Invisible' treden volgende donderdag 1 augustus om 22.00 uur op in het Parque del Ángel, met fluitist-saxofonist Jorge Pardo, en met Javier Andrey, zanger en leider van 'La Frontera', als gastartiesten

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat de geweldige gitarist Daniel Casares en de zanger van 'Danza Invisible', Javier Ojeda, samen zullen optreden op 'La Movida Flamenca Festival', aanstaande donderdag 1 augustus om 22.00 uur in de Angel Parkeren, met gratis toegang.

De goede harmonie die bestaat tussen Daniel Casares, geboren in Estepona, en Javier Ojeda, geboren in Malaga, beide echte iconen van de muziek van onze provincie, en beide meesters in hun respectievelijke muzikale disciplines, is bekend in de muzikale gemeenschap van Malaga. Al meer dan tien jaar werken ze af en toe samen, of het nu gaat om opnames of liveconcerten, en elke keer dat deze ontmoetingen plaatsvinden, is de reactie van het publiek altijd spectaculair.

Bij de laatste keer dat beide favoriete zonen van hun respectievelijke gemeenten elkaar ontmoetten, tijdens de Nacht van San Juan in Playa de la Rada, ontstond de vonk die hen er nu toe brengt dit ambitieuze project “La Movida Flamenca” te presenteren om zichzelf te bestendigen in de gemeente Estepona. Een ander project dat geenszins tot doel heeft te concurreren met de festivalwervelwind van de afgelopen jaren aan de Costa del Sol, maar juist onderscheid zoekt in zijn inzet voor kwaliteit en opkomende artiesten.

Als 'pilot episode' presenteren beide artiesten een uniek avontuur voor de nacht van 1 augustus; een gezamenlijk concert waarin ze het beste van hun respectievelijke repertoire zullen aanbieden, maar dan vermengd, waarbij de popzanger zingt over de flamencoband en de flamenco zingt over de rockgroep. En natuurlijk met enkele nummers waarin beide artiesten “hun eenzaamheid alleen” zullen zingen, als deze uitdrukking iets waard is. Daarnaast nemen ze als gastartiesten twee referenties van de nationale muziek op, zoals de fluitist-saxofonist Jorge Pardo (Paco de Lucía, Camarón, enz...) en Javier Andreu (zanger en leider van 'La Frontera') om deze primeur te maken Augustusdag tijdens een heel, heel bijzondere gebeurtenis.

Als inleiding op wat de gezamenlijke impuls van Casares en Ojeda met zich mee kan brengen, vertoont 'La Movida Flamenca' de tekenen dat de eerste donderdag van augustus een onvergeeflijk evenement wordt voor alle grote muziekfans van Estepona.

Prijs: € 0