+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Voorbeeld ‘eeuwige sensaties’ door toby govan

Vanaf volgende week zal Casa de Las Tejerinas de nieuwe collectie sculpturen van de Estepona-kunstenaar Toby Govan herbergen

De opening van de tentoonstelling ‘Eternal Sensations’ vindt plaats aanstaande vrijdag de 2e om 20.30 uur, met een muzikaal optreden van de García Fajer Foundation, en is tot 1 september te bezoeken, met verlengde openingstijden uur tot 23.00 uur

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat op de centrale patio van Casa de Las Tejerinas, gelegen aan de Plaza de las Flores, van 2 augustus tot 1 september een tentoonstelling zal plaatsvinden met sculpturen van de kunstenaar uit Estepona, van Schotse afkomst, Toby Govan.

De nieuwe beeldencollectie van deze kunstenaar, auteur van vijf monumentale werken in de Villa, heet “Eternal Sensations”, bestaat uit zeven stukken en de presentatie ervan zal twee keer plaatsvinden: de eerste, aanstaande vrijdag 2 augustus, om 8.30 uur. uur, en de tweede, op 16 augustus tegelijkertijd, met een muzikaal optreden van de García Fajer Foundation en wijnen met dank aan 'Take a Wine'.

De beeldententoonstelling is tot en met 1 september te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zondag vanaf 23.00 uur.

Toby Govan werd geboren in april 1967 in Edinburgh (Schotland) van waaruit, hoewel het een prachtige stad is, zijn ouders besloten te emigreren naar het “licht” van Andalusië (Spanje). Vanaf zijn zesde was hij volledig geïntegreerd in de Spaanse samenleving.

Hij studeerde aan de Granada School of Arts. Hij studeerde ook fotografie in Madrid en werkte een tijdje als fotograaf. Maar zijn echte leraar was zijn vader, wijlen Douglas Govan, een bekende beeldhouwer, die hem zijn techniek en de magie van ‘het lezen van de steen’ liet zien. Zijn moeder, Ann Govan, een spectaculaire aquarellist, leerde hem de wereld als een ‘compositie’ te zien.

Gedurende een periode van zes jaar werd hij gesponsord door Sam Benady (Sammer Gallery, Puerto Banús, Spanje) en Sandra Billington (SB Interiors, Marbella, Spanje). Hierdoor kon hij als kunstenaar floreren.

Er zijn sculpturen van Toby Govan in Spanje, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en vele andere landen over de hele wereld.

In Estepona staan vijf monumentale werken op straat die door voetgangers kunnen worden aangeraakt: “La elefanta requetebién” (Plaza Rocio Bazán), “In je armen” (Plaza Paco de Lucía), “El Ascenso” (Gemeentelijk Atletiekstadion), “De omhelzing van cultuur” (Cultureel Centrum Padre Manuel) en “Draak in de zon” (El Calvario Park).

Hij heeft deelgenomen aan vele groepstentoonstellingen, waarbij de verschillende edities van Caprichos de la Diputación de Málaga centraal stonden. Zijn laatste individuele tentoonstelling heette 'Live Nature', en bij elk beeld stond een gedicht geschreven en voorgedragen door de dichter Lorena Jiménez, dat te horen was als je het werk aanraakte!

Prijs: € 0