+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Kunstexpo "de schilder van de vleugels" door cristina harillo

De 'schilder van de vleugels', Cristina Harillo, keert terug naar Casa de las Tejerinas met een nieuwe tentoonstelling

De opening van de tentoonstelling vindt plaats aanstaande vrijdag 12 juli om 18.00 uur en is tot en met 24 augustus gratis te bezoeken

Estepona, 9 juli 2024. - Tejerinas, gelegen aan de Plaza de las Flores, zal een nieuwe tentoonstelling organiseren met schilderijen en sculpturen van de kunstenaar Cristina Harillo, bekend als 'de schilder van de vleugels', wiens inauguratie aanstaande vrijdag zal plaatsvinden 12 juli om 18.00 uur

De tentoonstelling zal bestaan uit zijn nieuwste picturale werken, samen met een lijst van eerdere werken die een dialoog onderhouden met de huidige, naast een aantal van zijn sculpturale creaties. Het is te bezoeken tot en met 24 augustus, van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur, en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur, gratis toegang.

Cristina Harillo Muñoz is geboren in Ceuta en woont al vele jaren in Algeciras, de stad waar ze haar werk als schilder en creatief kunstenaar ontwikkelt.

Hij kreeg een aantal jaren masterclasses van de hoogleraar Beeldende Kunst en kunstenaar Juan Zahara. Onder zijn werken valt op dat hij de wedstrijd heeft gewonnen die werd georganiseerd door het Línea de la Concepción Conservatorium voor het ontwerpen van het officiële logo, evenals de poster voor de eerste Flamenco-modeshow in Campo de Gibraltar, of het logo van de Banda Virgen uit Palma de Algeciras. . Ook opmerkelijk zijn haar werk bij het ontwerpen van sieraden en haar samenwerking met verschillende sociale organisaties, zoals de solidariteitsveiling georganiseerd door de Dames van Pilar van Algeciras, en de 'pin' voor de strijd tegen borstkanker van de delegatie van de Vereniging Spaans tegen Kanker Algeciras (AECC). Momenteel werkt hij aan werken op groot formaat, gemiddeld 120x100 cm, gemengde technieken op hout.

Hij heeft een serie werken gemaakt rond het thema vleugels. Zijn vleugels zijn werken waarin de constructie van kleuren net zo belangrijk is als texturen, en in elk daarvan zeer relevant zijn. “Vleugels die kisten zijn die betekenissen bevatten, elk verschillend van de anderen, en in elk ervan kunnen we ons diepste zelf weerspiegeld zien, onze geleefde ervaringen, onze angsten, verlangens, worstelingen, overwinningen...” Zij zijn degenen die zij hebben haar bekend gemaakt als de 'schilder van vleugels'. Met deze serie heeft hij geëxposeerd in het Cruz Herrera Museum van La Línea de la Concepción, in het Casa de las Tejerinas van de gemeenteraad van Estepona en in de tentoonstellingshal Cajasur van de gemeenteraad van Algeciras. Op initiatief van lokale bedrijven heeft hij ook een muurschildering met dit thema gemaakt in de Tarifa-straat in Algeciras. Binnenkort zal hij ze meenemen naar het kasteel van Guzmán el Bueno in Tarifa.

Tegelijkertijd heeft hij een nieuwe reeks abstracte werken ontwikkeld, het resultaat van experimenten met andere materialen en zijn artistieke en professionele ontwikkeling. Hij heeft deze serie 'My Paradises' genoemd en onderhoudt een dialoog met zijn vleugels, aangezien zij degenen zijn die hem deze verschillende werelden en ervaringen laten zien.

Prijs: € 0