+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

ROUTE VASTGESTELD

Zomer 2024 cultureel agendaprogramma

De gemeenteraad van Estepona zal tijdens de zomermaanden meer dan honderd culturele en recreatieve activiteiten aanbieden

Concerten van Andy en Lucas, Serafín Zubiri, Daniel Casares en Javier Ojeda, samen met festivals van verschillende muziek- en theaterstijlen, zijn enkele van de geplande evenementen.

Aan dit gevarieerde programma worden de 25e editie van de International Fantastic Film Week, de World Ham Contest met acht gratis concerten, Fashion Week en Summer Cinema in de tuinen van het Orquidario Botanical Park toegevoegd.

Programma Zomer Culturele Agenda 2024

De loco-burgemeester van het sociaal-culturele gebied, Paula Herrera; en het raadslid van de festivaldelegatie, Macarena Diánez, hebben de Culturele Zomeragenda gepresenteerd die de gemeenteraad de komende maanden heeft georganiseerd en die meer dan honderd activiteiten omvat, de meest gevarieerde en gericht op alle doelgroepen.

Paula Herrera legde uit dat de concerten van de Stedelijke Muziekkapel ook dit jaar weer een bijzondere rol zullen spelen. Vanaf 14 juli is dit elke zondag. Onder hen viel het concert dat het seizoen op 25 augustus afsluit en waaraan de bijzondere deelname van zanger en componist Serafín Zubiri zal deelnemen, op.

Daarnaast vindt op donderdag 15 augustus een Theaterfestival plaats met de vertegenwoordiging van de werken 'Varietés' van de Gemeentelijke Toneelgroep; 'Mouling Legend' door het Muziektheater, op vrijdag 16 augustus; en 'La Llamada' van het Teatro Cómico, op zaterdag 17 augustus.

Komedie zal ook een zeer belangrijke ruimte krijgen, met shows die op de Plaza de Toros zullen worden gehouden, zoals de monoloog 'La Capital del Pecado 2.0' die op 1 en 2 augustus zal worden aangeboden door de Madrid-komiek Juan Dávila. Op 9 augustus zullen Garrapata vs Trinchera, twee van de grote personages die nog steeds deel uitmaken van de geschiedenis van het stripcarnaval van Cádiz, hun kennis meten in een televisieprogramma. En op 10 augustus presenteert de bekende cabaretier en televisiepresentator Ángel Martín zijn monoloog 'Punto para los locos'.

Van 7 tot en met 14 september wordt de 25ste verjaardag van de Internationale Fantastische Filmweek gevierd met een monografie over de geschiedenis van dit festival. Er zullen dus geweldige personages in voorkomen, zoals regisseur Claudio Fragasso, Honorary Unicorn Award 2024; en met acteurs Alex O'Dogerthy, José Pastor Elia Galera en Salva Reina, die de prijs voor beste tv-serie in ontvangst zullen nemen voor 'Mano de Hierro'. De Azpiri Award voor Beste Grafische Illustrator gaat naar Santiago Padilla en de Godfather van het Festival is de komische acteur Miguel Ángel Martín.

Dit jaar herhaalt de Zomerbioscoop, die elke woensdag plaatsvindt met de gratis vertoning van acht films. Een ander evenement dat je deze zomer niet mag missen is de Boekenbeurs van 11 juli tot 8 september, waar bij de opening de schrijvers Rafael Javier Pérez Pallarés en Francisco Quintero González aanwezig zullen zijn.

De kleintjes kunnen op hun beurt genieten van een verhalenmarathon op 18 juli en het 'TiterEstepona 2024'-festival dat drie shows aanbiedt op 23 augustus, 6 en 13 september.

Voor het jonge publiek wordt op 10 augustus een Solidarity Geek Market aangeboden met tal van activiteiten, participatieve, inclusieve spellen voor alle doelgroepen, aangepast aan het nerdthema. En van 6 tot 8 september arriveert een nieuwe editie van het Costa del Sol Manga Festival in het Expositie- en Congrespaleis.

Het raadslid van de Fiestas-delegatie, Macarena Diánez, benadrukte de concerten van Daniel Casares en Javier Ojeda, zanger van Danza Invisible, op 1 augustus, en die van Andy en Lucas op 24 augustus.

Voortbordurend op het muzikale panorama heeft de wethouder ook verwezen naar de vele evenementen met klassieke muziek, zoals op 11 juli het optreden van de Colonia Chamber Philharmonic, op 20 juli het concert van een blaastrio van de García Fajer Foundation en op 13 juli bariton en muzikant David Geary presenteert de show 'Film Music', op 6 september hebben we het Málaga Camerata-orkest en op 27 september genieten we van het concert van pianiste María Icíar Serrano.

Ook tekst krijgt een plaats binnen dit programma, met de zarzuela 'La verbena de la Paloma' op 19 juli en de opera 'La Flute magic' op 20 juli.

Ook keert het 'Espeto Fest' terug van 25 tot 27 juli, het World Music Festival, op 30 en 31 augustus en op 1 september. Daarnaast zal de Arena het toneel zijn van verschillende eerbetoon aan grote artiesten. Op 3 augustus is er een Festival van de jaren 80 en 90, op 4 augustus een eerbetoon aan Mecano, op 15 augustus aan de grote bands de Bee Gees, de Rolling Stones en Colplay en op 23 augustus aan Dire Straits.

Andere evenementen die de meeste belangstelling wekken zijn de World Ham Competition, die van 8 tot 15 augustus wordt gehouden op de Paseo Marítimo en die, naast de beste Iberische producten, gratis concerten zal aanbieden. Een andere activiteit gerelateerd aan gastronomie en muziek is de Wine Street Jazz op 27 juli.

Dit gevarieerde programma omvat ook de Fashion Week van 25 tot 28 september, waaronder ook de V Young Designers' Contest 'Estepona de Moda', die dit jaar 3.000 euro onder de best geclassificeerde zal verdelen.

En tenslotte verwijzen we naar solidariteitsevenementen zoals de Aprona White Night op 27 juli, de Remedios Luna Verbena op 3 augustus, de XV Reunión Motera op 4 augustus, de Dolores Verbena 2024 op 17 augustus en de II Cofrade Fair ‘The Legacy of Estepona' op 14 en 15 september.

De delegaties van Cultuur, Festivals, Sport, Toerisme en Burgerparticipatie hebben deelgenomen aan de Culturele Zomeragenda.

Prijs: € 0