+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

PATER MANUEL CULTUREEL CENTRUM

Internationale boekendag 2024

Het gemeentebestuur organiseert verschillende activiteiten om Internationale Boekendag 2024 te vieren

De centrale activiteit vindt plaats op dinsdag de 23e om 18.00 uur in het Padre Manuel Cultureel Centrum, met de uitvoering van het toneelstuk 'Entrepasos y una vraag' en de gratis distributie van boeken aan kinderen om het lezen te bevorderen.

De gemeenteraad van Estepona heeft een programma van culturele activiteiten georganiseerd ter viering van de Internationale Boekendag, een herdenking die elke 23 april wereldwijd wordt gevierd en sinds 1988 door UNESCO wordt gepromoot, met als doel het lezen, de uitgeverijsector en de bescherming van intellectueel eigendom door middel van auteursrecht te bevorderen.

Om te beginnen heeft de gemeentelijke Cultuurdelegatie, via de Stedelijke Openbare Bibliotheek, de 'III Bookface Contest' uitgeschreven om de origineelste foto's te belonen die proberen het gezicht of een ander deel van het lichaam te laten passen op de omslag van een boek. Iedereen uit Estepona kan deelnemen aan deze oproep, zonder leeftijdsgrens, met maximaal twee ongepubliceerde foto's, met als enige voorwaarde dat de titel van het boekwerk zichtbaar is. Foto's worden per e-mail verzonden naar: admbiblioteca@estepona.es in jpg-, jpeg- of png-formaat.

De inzendingsperiode loopt tot 19 april 2024 middernacht en de winnaar van de wedstrijd ontvangt een boekenprijs ter waarde van 100 euro, te kiezen uit het beschikbare fonds van de plaatselijke boekhandel die door het gemeentebestuur is aangewezen.

Het evenementenprogramma gaat door op zaterdag 20 april vanaf 11.00 uur op het beursterrein, waar de bibliotheek zal deelnemen aan de II Cycle School March, georganiseerd door de CEIP Señora del Carmen, met een informatietafel welke exemplaren van de jeugd- en kindercollectie worden getoond met als doel het lezen te bevorderen.

Vanaf dinsdag de 23e, Internationale Boekendag, worden om 18.00 uur in het Padre Manuel Cultureel Centrum boeken uitgedeeld aan kinderen, zolang de voorraad strekt, en het toneelstuk 'Entrepasos y una vraag', verantwoordelijk voor de theaterworkshop van de Cultuurdelegatie, met gratis toegang totdat de capaciteit is bereikt.

In de 'María Zambrano'-zaal van de gemeentelijke bibliotheek, gelegen op de eerste verdieping, wordt gedurende twee weken een fototentoonstelling gehouden van JR Korpa, van de kunstenaar Javier Rodríguez. Ten slotte zal in de 'María Zambrano'-kamer, in samenwerking met het Gemeentelijk Historisch Archief, van 23 april tot 4 mei een tentoonstelling plaatsvinden over het bibliografische erfgoed van Estepona en Estepona-auteurs.

Prijs: € 0