+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

FELIPE VI-THEATER

6e editie van jonge tolkers wedstrijd stad estepona

De gemeenteraad kondigt de zesde editie aan van de 'Ciudad de Estepona' Young Performers Contest voor kinderen onder de 13 jaar

De nationale competitie wordt gehouden op 25 mei (halve finales in Colegio San José) en 26 mei (finale in het Felipe VI Auditorium). Het reglement is te raadplegen op www.esteponamusical.es De inschrijftermijn is geopend tot 28 april 2024

De burgemeester van Estepona, José María García Urbano, de loco-burgemeester van het sociaal-culturele gebied, Paula Herrera, en de artistiek directeur van de wedstrijd, Olga Tarasova, hebben vandaag de VI Young Performers Competition ''Ciudad de Estepona'' gepresenteerd ter promotie en cultuur en kunst onder jongeren aanmoedigen en met als doel toekomstige artiesten van muzikale uitvoeringen te helpen. De wethouder heeft de inzet benadrukt die de stad maakt om cultuur in al haar uitingen te bevorderen en kunstenaars te ondersteunen.

De nationale competitie staat open voor jonge instrumentalisten van piano, snaarinstrumenten, blaasinstrumenten, harp en gitaar, tot 13 jaar oud, met uitzondering van degenen die 14 worden op 26 mei, de laatste dag van de competitie. De bases zijn te raadplegen op de website www.esteponamusical.es. De deelnameperiode blijft open tot 28 april 2024.

De wedstrijd vindt plaats op 25 mei (halve finales in Colegio San José, om 10.00 uur) en 26 mei (finale in het Felipe VI Auditorium, om 11.00 uur), met gratis toegang op uitnodiging van de gemeentelijke delegatie van Cultuur .

De jury zal bestaan uit belangrijke figuren uit het muzikale veld met carrières van nationale en internationale relevantie. De president zal Luis del Valle zijn, concertpianist en professor aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek van Madrid.

Als vocalisten Juan Alonso Mendoza, hoboïst en artistiek directeur van de Reina Sofía Higher School of Music en Albéniz Foundation; Eduardo Frías, concertpianist, artistiek directeur en manager van de 'Scherzo Foundation' van Madrid; Ana María Valderrama, concertvioliste, professor aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek van Madrid; Fernando Arias, concertcellist, professor aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek van Madrid; en Salvador Vázquez, chef-dirigent van het Córdoba Orchestra.

De volgende prijzen worden vastgesteld:

• 1e prijs: 1.000 euro; 2e: 700 euro; 3e: 500 euro; twee finalistendiploma's: 200 euro; en Special Audience Award voor één van de 5 finalisten: 300 euro.

Speciale prijzen:

· "Andante con Moto" van Radio Clásica, van RTVE. Deelname aan het programma voor de winnaars van de eerste prijs en de speciale prijs "Zomerkamp".

· Prijs "Zomerkamp Muziek en Cultuur" van de Exmo. Het gemeentebestuur van Estepona en de Reina Sofía Higher School of Music, voor een van de finalisten. Deelname aan de cursus ‘Zomerkamp’ georganiseerd door de school gedurende twee weken in de maand juli 2024.

Speciale prijzen voor de winnaar van de eerste prijs:

· Nieuwe speciale prijs "Scherzo Foundation". Een recital in Madrid georganiseerd door de Scherzo Foundation https://fundacionscherzo.es/

· "GEWA". GEWA Strings zal een case toekennen aan de winnaar van de wedstrijd die een snaar- of blaasinstrument bespeelt.

· "Málaga Filharmonisch Orkest". Een optreden als solist met het OFM in een van de door het OFM georganiseerde muziekcycli

· "Málaga Filharmonische Vereniging". Deelname aan een recital georganiseerd door de SFM in de oude conservatoriumkamer "María Cristina" tijdens het seizoen 2024/2025. Bovendien kan, naar goeddunken en besluit van de vertegenwoordigers van de Vereniging, een ander of ander buitengewoon recital worden toegekend, of kan deelname aan hetzelfde recital worden toegekend aan een andere finalist. Als compensatie voor deze deelname zal het Bedrijf aan de deelnemer een prijs van € 500,- ter beschikking stellen.

Andere speciale prijzen:

· "Iberische Sinfonietta". Een solo-optreden met het orkest voor een van de finalisten, tijdens seizoen 2024/2025.

· Nieuwe speciale prijs “Barcelona International Young Artists Competition” voor de beste strijkinstrumentalist, om deel te nemen aan de finale van de competitie in december van dit jaar, met directe toegang tot de finale en zonder de eliminatieronde te doorlopen.

· Nieuwe speciale prijs "Camerata Complutense" Alcalá de Henares. Een solo-optreden met het orkest in december van dit jaar, voor een van de strijkers-, blazers-, harp- of gitaarfinalisten.

· "San José-school". Speciale trofee voor de jongste deelnemer.

· De winnaar van de wedstrijd geeft een recital in het Felipe VI Auditorium op de dag van de finale van de VI Young Performers Contest van de stad Estepona. Daarnaast ontvangen alle halvefinalisten na de toets een diploma.

Georganiseerd door de Muziekvereniging “Gradus ad Parnassum”, voorgezeten door Olga Tarasova, artistiek directeur van de competitie. Gesponsord door de Hon. De gemeenteraad van Estepona. De Reina Sofía Higher School of Music en de Albéniz Foundation, Scherzo Foundation, GEWA Strings, Málaga Philharmonic Orchestra (OFM), Málaga Philharmonic Society, Iberian Sinfonietta Orchestra, "Camerata Complutense" Alcalá de Henares en “Barcelona International Young Artists Competition” werken samen. evenals de San José de Estepona School en het gezelschap Royal Pianos.

Prijs: € 0