+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

FELIPE VI-THEATER

Nationaal ballet van cuba "giselle"

Het Nationale Ballet van Cuba arriveert in het Felipe VI Auditorium met het klassieke werk 'Giselle'

De uitvoering van dit pure en fundamentele stuk klassieke dans vindt plaats op vrijdag 19 april om 20.00 uur.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat het Nationale Ballet van Cuba (BNC), onder leiding van zijn directeur, de danser Viengsay Valdés, aanstaande vrijdag 19 april om 20.00 uur zal arriveren in het Felipe VI Auditorium, met 'Giselle', een van de meest emblematische werken uit het klassieke balletrepertoire.

Boeiend ballet, waarin een mooie en kwetsbare jonge Giselle sterft na een liefdesverdriet. Als het meisje sterft, wordt ze een nachtgeest van het bos, een Wili. Op een nacht, wanneer haar geliefde hertog Albrecht wordt gestraft door de Willis in het bos, zal Giselle, die haar eeuwige liefde toont, de minnaar redden door hem te beschermen tegen Myrtha, de koningin van de Willis.

'Giselle' is een ballet in twee bedrijven met muziek van Adolphe Adam, choreografie van Jean Coralli en Jules Perrot, en libretto van Théophile Gautier en Jules-Henri Vernoy, gebaseerd op het toneelstuk De l''Allemagne (1835) van Heinrich Heine. Het werk wordt beschouwd als een absoluut meesterwerk van het romantische danstheater en ging in 1841 in première bij de Opera van Parijs. Het werd een puur en fundamenteel stuk klassieke dans, zowel vanwege het drama van romantische idealen als vanwege het gebruik van de meest verfijnde theatrale techniek van de 19e eeuw. eeuw.

Het Nationale Ballet van Cuba is het belangrijkste klassieke dansgezelschap op het eiland, opgericht in 1948 onder de naam van de choreograaf en docent Alicia Alonso, die in 2019 op 98-jarige leeftijd overleed. In 2018 werd de BNC uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed van Cuba. de natie.

Binnen zijn repertoire is 'Giselle' van groot belang, niet alleen met betrekking tot zijn eigen geschiedenis, maar ook omdat Cuba met dit werk en met Alicia Alonso, zijn uitzonderlijke performer, voor het eerst overstijgt in de internationale dansarena.

Kaartjes zijn te koop op tafestepona.com, bij Agencia López, aan de Avda Juan Carlos I, 11, tel.: 952800441, en aan de kassa, twee uur vóór de voorstelling.

Prijs: RAADPLEEG €