+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

PATER MANUEL CULTUREEL CENTRUM

Iii "bookface"-wedstrijd

De gemeenteraad kondigt de derde 'BookFace'-wedstrijd aan die de kunst van het samensmelten met de omslag van een boek beloont

Er wordt één winnende foto gekozen op basis van zijn creativiteit, techniek en originaliteit.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat de gemeentelijke delegatie van Cultuur, via de gemeentelijke openbare bibliotheek, de deadline opent voor deelname aan de 'III 'Bookface'-wedstrijd om de meest originele foto's te belonen die proberen in het gezicht of een deel van het lichaam te passen met de Kaft van een boek

'Bookface' is een trend die al enkele jaren bestaat op sociale netwerken, waarbij je jezelf fotografeert terwijl je probeert je gezicht of een ander deel van je lichaam te laten passen in de omslag van een boek. In dit geval gaat het erom het beeld te voorzien van meer of minder techniek, gratie en verbeeldingskracht.

De loco-burgemeester van de Sociaal-culturele Ruimte, Paula Herrera, heeft aangekondigd dat iedereen die in Estepona geregistreerd staat, zonder leeftijdsgrens aan deze oproep kan deelnemen. Elke deelnemer mag meedoen met maximaal twee ongepubliceerde foto's, met als enige voorwaarde dat de titel van het boekwerk zichtbaar is.

De foto's worden per e-mail verzonden naar het adres admbiblioteca@estepona.es in jpg-, jpeg- of png-formaat.

Van haar kant heeft het wethouder van het sociaal-culturele gebied, Macarena Diánez, aangegeven dat de periode voor het inzenden van foto's open blijft tot middernacht op 19 april 2024. Evenzo waarschuwt ze dat de foto's die niet tot de wedstrijd worden toegelaten, niet worden toegelaten tot de wedstrijd. kunnen het recht op eer, de persoonlijke levenssfeer en de privacy van het gezin schenden, of respectloos zijn tegenover de religieuze overtuigingen en seksuele omstandigheden van mensen.

Een jury bestaande uit medewerkers uit de Sociaal-Culturele Ruimte selecteert één winnende foto, op basis van de creativiteit, techniek en originaliteit van de foto. De winnaar van de wedstrijd ontvangt een boekenprijs ter waarde van 100 euro, te kiezen uit het beschikbare fonds van de plaatselijke boekwinkel aangewezen door de gemeenteraad van Estepona. De uitreiking van de prijs aan de winnaar vindt plaats op dinsdag 23 april, Internationale Boekendag.

Een selectie van de deelnemende foto's zal tijdelijk worden tentoongesteld in de faciliteiten van het Padre Manuel Cultureel Centrum.

Prijs: € 0