+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

PATER MANUEL CULTUREEL CENTRUM

Workshop fotografie bewustzijn van gendergeweld

De gemeenteraad biedt een gratis fotografiecursus aan om het bewustzijn over gendergeweld voort te zetten

Het is voornamelijk gericht op mensen tussen de 18 en 30 jaar en zal plaatsvinden in juli. Er worden 20 plaatsen aangeboden en inschrijven kan in de Vrouwendelegatie

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat het gedurende de maand juli een gratis fotografiecursus zal aanbieden met als doel het bewustzijn te blijven vergroten en gendergeweld zichtbaar te maken.

De loco-burgemeester van het sociaal-cultureel gebied, Begoña Ortiz, heeft het werk van de gemeentelijke delegatie voor vrouwen in de preventie van gendergeweld benadrukt, altijd op zoek naar nieuwe alternatieven en verschillende manieren om het meer zichtbaarheid te geven. Op deze manier hebben we gedacht dat om dit doel te bereiken, fotografie als een middel van artistieke en creatieve expressie ons die mogelijkheid biedt en een nieuwe manier opent om de realiteit van dit soort geweld te ontdekken.

Zoals de gemeenteambtenaar uitlegt, is het de bedoeling om zich bij voorkeur te richten op een publiek tussen 18 en 30 jaar dat geïnteresseerd is in en zich bewust is van dit doel. Zo heeft het jongeren aangemoedigd om deel te nemen aan dit initiatief, omdat het hen de kans biedt om te leren en door de lens van hun camera geweld te suggereren, zichtbaar te maken en aan de kaak te stellen, dat soms onopgemerkt blijft omdat het subtiel is. Zoals de burgemeester verklaarde: "een foto zegt meer dan duizend woorden en deze foto's kunnen onze ogen openen en ons aan het denken zetten over geweld tegen vrouwen."

De workshop wordt gegeven door de fotograaf Gladys Farias, een professional met uitgebreide ervaring in dit soort activiteiten, waar ze heeft laten zien hoe ze het creatieve proces kan begeleiden en begeleiden, zodat elke deelnemer het best mogelijke werk ontwikkelt.

Deelnemers moeten hun eigen camera's meenemen, maar degenen die dat niet hebben, kunnen de mobiel gebruiken. Het eindresultaat zal een virtuele catalogus vormen met alle werken van de deelnemers, met als doel het sensibiliserende effect dat ten grondslag ligt aan het uiteindelijke doel van deze activiteit te vermenigvuldigen.

Er worden 20 plaatsen aangeboden, die worden toegekend op volgorde van inschrijving, en de lessen worden gegeven in de Vrouwendelegatie op 11, 12, 13, 18, 20, 25 en 27 juli van 11:00 tot 13:00 uur. Inschrijvingen kunnen worden gedaan via de mail gelijkheid@estepona.es of bij de kantoren van de vrouwendelegatie, bij de Cultural Padre Manuel.

Deze activiteit is in lijn met de financiering van de Fondsen van het Staatspact tegen Gendergeweld. Estepona, voor het hebben van de VIOGEN- en ATEMPRO-diensten van Existentialista voor VG-vrouwen, ontvangt een economische schenking die het mogelijk maakt om bewustmakings- en preventieactiviteiten en -campagnes te lanceren. Allemaal ingekaderd in het II Plan van de gemeente tegen gendergeweld, waarmee deze gemeenteraad een pionier was in het anticiperen op de wet door onder meer aandacht te schenken aan minderjarigen die het slachtoffer zijn van geweld omdat ze zonen en dochters zijn van vrouwelijke slachtoffers.

Prijs: € 0