+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

ROUTE VASTGESTELD

Estepona culturele zomer 2022

Ainhoa Arteta, Rafael Álvarez 'El Brujo', openluchtbioscoop en verschillende muziekfestivals schitteren in een culturele zomer met meer dan 70 evenementen in Estepona

Het 'Costa del Sol Scene Humor Festival', het 'City of Estepona Classical Music' festival, het 'Espeto Fest', de 7e World Ham Competition, de 23e International Fantastic Film Week, de show 'At all cost' van de komiek Comandante Lara & Cía, '10 Wine Street' en de zomerconcerten van de gemeentelijke muziekband van Estepona zijn enkele van de activiteiten die zullen plaatsvinden in de karakteristieke ruimtes van de stad, in het Felipe VI Auditorium en de arena.

De gemeenteraad van Estepona heeft vandaag het programma gepresenteerd voor de Culturele Zomer 2022, die dit jaar meer dan 70 activiteiten zal aanbieden in verschillende openbare ruimtes in de stad.

De loco-burgemeester van het sociaal-culturele gebied, Begoña Ortiz, legde uit dat een van de namen die opvalt op de agenda van evenementen die van de sopraan Ainhoa Arteta is, een van de meest erkende lyrische stemmen ter wereld. In zijn optreden, gepland voor zaterdag 13 augustus in het Felipe VI Auditorium, zal hij een programma presenteren bestaande uit Spaanse, Portugese en Latijns-Amerikaanse auteurs die bekende liedjes hebben gecomponeerd als 'Alfonsina y el mar', 'Del pelo más sutil', 'Goya's maja' of 'Azulao'.

Rafael Álvarez 'El Brujo' zal op 24 september ook optreden in het Felipe VI Auditorium met zijn monoloog 'Mester de Algarabía'. Bij deze gelegenheid zal de sensationele acteur ons vertellen over de reis van een minstreel en zijn reflecties als rondreizende komiek van de Gouden Eeuw.Zoals gebruikelijk in zijn shows, zullen er lofzangen, verhalen en gedichten zijn van gisteren en voor altijd.

Ook dit jaar heeft de stad weer een gratis 'Summer Cinema' in de tuinen van het Botanische-Orchideepark. Elke woensdag, van 13 juli tot 31 augustus, kunnen kijkers genieten van vertoningen voor het hele gezin met titels als 'Fast and Furious 9', 'Tom & Jerry', 'Raya and the Last Dragon' of 'Godzilla vs. Kong'.

Aan de andere kant legde Macarena Diánez, wethouder van Cultuur, uit dat deze zomer in Estepona het 'Costa del Sol Scene Humor Festival' zal plaatsvinden. Het vindt plaats in het Felipe VI Auditorium, van 15 juli tot 26 augustus, en zal komische figuren zoals Tomás García, Xabi Franquesa, Jordi Merca, Luis Fabra en Sara Escudero samenbrengen.

Een ander van de festivals deze zomer is 'City of Estepona Classical Music', dat van 20 tot 23 juli zal plaatsvinden in emblematische podia van de gemeente met als doel klassieke muziek dichter bij de bevolking te brengen. Geregisseerd door maestro Juan Manuel Parra, zal het optreden van pianist Paula Coronas, de Astrea Quintet-groep en het Malaga Symphony Orchestra bevatten.

Een ander van de gebruikelijke culturele zomerevenementen is het 'Espeto Fest'-festival, dat dit jaar op het strand van La Rada plaatsvindt op 28, 29 en 30 juli. De toegang is gratis en bezoekers kunnen genieten van de optredens van de groepen 'Sótano Sur' en 'Airbag', evenals van de XX Reggae Night.

Van 6 t/m 15 augustus vindt de VII World Ham Contest 'Popi, Estepona City' plaats. De grootste proeverij van ham en Iberische producten in Spanje keert terug naar de promenade die wordt verlevendigd door het 'Jamón Music Festival', met 12 gratis optredens, waaronder die van Nolasco, Laura Gallego, Rafa Cremades & TV Band of 'El Bomba y Ana Soto '.

De burgemeester heeft ook aangekondigd dat van 19 t/m 21 augustus het 'Ángel Festival' wordt gehouden. Music of the World', in El Ángel Park. Het is gratis en biedt optredens van groepen uit Mexico, Senegal en Argentinië. Bovendien kunnen de aanwezigen genieten van de typische gastronomie van elk van deze landen.

Twee andere geconsolideerde culturele evenementen in de stad die dit jaar opnieuw zullen worden gehouden, zijn de XXIII Costa del Sol International Fantastic Film Week, van 4 tot 10 september, en de VI Fashion Week, die vanaf september zal plaatsvinden in het Parque Botánico -Orchid 21 tot 24.

Evenzo zal de arena van Estepona dit jaar een van de enclaves zijn waar een aantal interessante activiteiten zullen plaatsvinden, zoals de show 'A todo costa' van de komiek Comandante Lara & Cía (5 augustus), de zarzuela 'Las Leandras' van het bedrijf Teatro Lírico-Andaluz (4 augustus), het Canelita-concert (6 augustus), begeleid door artiesten als 'La Húngara', 'La Cebolla' of 'Raúl El Balilla', of de musical 'Coco'.

Andere evenementen die elke zomer de interesse van het publiek blijven wekken, is de '10 Wine Street', die op 14 juli zal plaatsvinden op Plaza Manilva en waar de belangrijkste geharmoniseerde wijnproeverij in de open lucht aan de Costa del Sol opnieuw zal plaatsvinden. worden aangeboden, en de XXVII Zomerboekenbeurs, die van 20 juli tot 11 september aan de kust zal worden geïnstalleerd.

De loco-burgemeester van het sociaal-culturele gebied, Begoña Ortiz, herinnerde eraan dat elke zondag, van 17 juli tot 28 augustus, de zomerconcerten van de gemeentelijke muziekband van Estepona kunnen worden genoten op de Plaza del Reloj. Elke week zijn er thematische uitvoeringen gewijd aan grote klassieke werken, moderne populaire muziek, soundtracks van televisieseries en films of operettes.

Aan de andere kant, om het werk van de verschillende dansacademies in de stad dichter bij elkaar te brengen, heeft het Consistorie van 12 juli tot 30 augustus optredens van de studenten gepland in prominente ruimtes in Estepona.

Ten slotte benadrukte hij dat om de cultuur dichter bij de bewoners en toeristen te blijven brengen, de gemeenteraad tal van gratis buitenactiviteiten heeft geprogrammeerd, zoals het Hugo Toscano-concert (15 juli), Dennis Mansfeld en zijn band (2 augustus), de musical Moulin Rouge (5 augustus), de musical 'Alice in Wonderland' (12 augustus) of de XXXVI Chess Nocturnal 'Ciudad de Estepona' (11 augustus).

COMPLEET CULTUREEL ZOMERPROGRAMMA ESTEPONA 2022

Prijs: € 0