+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Tentoonstelling: josé manuel lópez toirán

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat kamer 1 en de patio van het Casa de Las Tejerinas, gelegen op de Plaza de las Flores, vanaf maandag 18 januari om 16.30 uur de tentoonstelling van José's sculpturen zullen organiseren. Manuel López Toirán.

Samengesteld door de Culturele Vereniging Estación 2B en de gemeentelijke delegatie van Historisch Erfgoed, bestaat de tentoonstelling uit 15 uit hout gesneden stukken en 10 geverfde muurplanken. Het is te bezoeken tot 10 februari, van dinsdag tot zaterdag, van 9.00 uur tot 20.00 uur, met gratis toegang, in overeenstemming met anticovid-maatregelen.

José Manuel Toirán is geen gewone kunstenaar. Geboren in Sarria, Lugo (Galicië), maakte hij als kind sculpturen met plasticine en als tiener neemt hij zijn eigen creativiteit aan in de school voor mozaïeken van Padre San Millán. Hij noemt zichzelf autodidact en universeel in invloeden, smeltkroes van levenservaringen die hij opdoet van afbakeningsstudies tot bedrijfspraktijken in de bouwwereld, via vastgoedbeheer en contact met perifere werelden en grensculturen in Cuba, Algerije. , Marokko, Senegal of Guinee-Bisau. Toirán is verliefd op design - zijn beroep al meer dan een kwart eeuw - op de puurheid van lijnen en de verwarde contouren van de wereld.

Het werk van José Manuel López Toirán is een eerbetoon aan de natuur. Het komt met voorkeur tot uiting, hoewel niet uitsluitend, met hout als een nobel materiaal boven alles. Vanuit zijn eigen psyche, talent en smaak duikt de kunstenaar in de collectieve verbeelding. Niets is willekeurig in de uitvoering of in het resultaat. Alles reageert op een mentaal programma met stations van vertrek en aankomst in de natuur als het grote levenspad.

Prijs: € 0